Plakat af Victoria Mercedes Colding

Filosofien uden for universitetet

TIDskrift indbyder til salon

Er tiden inde til at grundlægge et Institut for Udenomsinstitutionel Filosofi? Hvordan tænker vi uafhængigt af universitetets rammer? Hvordan bedriver man filosofi i fællesskab? Hvor findes filosofien ud over som fagdisciplin?

De filosofistuderendes tidsskrift TIDskrift indbyder i anledning (men uafhængigt) af Dansk Filosofisk Selskabs Årsmøde 2016 til fælles refleksion over muligheden for filosofiske praksisser uden for universitetet – kom forbi og tag en vand/øl og en verbal svingom med filosofistuderende fra nær og fjern.

Program: 
20.00 Velkommen
20.30 Oplæg eller indspark v/ CVA
21:00 Diskussion og skåltaler: hvad der må gøres

Vi får besøg af tvivletanken Center for Vild Analyse, der vil fortælle om deres erfaringer med at organisere kollektiv tænkning og med at bringe filosofiske greb i spil, hvor de ikke forventes.

Vi ønsker i TIDskrift at facilitere den samtale, der allerede foregår rundt om på gangene og i fredagsbarerne: hvad skal der blive af os, når ECTS og SU udløber, og vores eneste direkte forbindelse til filosofien hører op – de siger jo, at begreber ikke giver brød på bordet; er dét så dét? Er vi da færdige med at tænke? Synes I ikke, vi skal fortsætte med at læse og diskutere også efter og udover vores akademiske identiteter som filosofistuderende?