LYDskrift #2 Ude Nu

Studenterfilosofisk Podcast

Velkommen til LYDskrifts andet afsnit.
I denne udgave har vi først og fremmest kropsfænomenologi på dagsordenen. Julie Kirkegaard fortæller om sin artikel "At Have Ondt i Hjertet", som udkom i TIDskrifts forårsudgivelse 2016 (ikke december 2016, som det fortælles i podcasten!). Hun præsenterer en analyse af udtrykket, som ikke forråder kroppens egen oplevelse af fænomenet, ved at give en anden vinkel på kroppen, end naturvidenskabens ofte fremmedgørende objektiviserende blik. Interessant for Julie hjælp til det fra en måske lidt overraskende side, nemlig fra evolutionsteori. 
Derudover bringer denne udgave også filosofinyheder fra DPU's Steen Nepper Larsen, som fortæller om den kamp for dannelsesbegrebet der udspiller sig lige nu landet over. Til sidst kan du også høre hvad en læsekreds fra RUC tænker om Svend Brinkmanns bog, Stå Steder, som præsenterer 10 filosofiske ståsteder i en tid, hvor alle faste punkter bliver skyllet bort af tidens hastende tempo.

Du kan læse Julie Kirkegaards artikel, og mange andre, her: tidskrift.dk/artikler/tidskrift…-viii---1-maj-2016

Tusinde tak til alle de medvirkende: Julie Kirkegaard, kandidatstuderende på DPU; Steen Nepper Larsen, lektor på DPU; Ulla Pierri Enevoldsen, uni-præst og initiativtager til Brinkmann læsekreds: Kristoffer Dahl, Julie Sørensen og Karoline.
Musik: Analogik, Björk, Band of the Grenadier Guards.
LYDskrift 
#2 er redigeret og produceret af Mads Lind og Rasmus Harsbo, med teknisk støtte fra Roskilde Universitetsradio.